Besøg vores online tilbud:

Brevkassen

Chatten

Linjen

Min bror eller søster er død

Sorg er ikke én enkelte følelse

Selvom det er forskelligt, hvordan man reagerer, når man har mistet en søster eller bror, kan vi i arbejdet med unge se, at det ofte er nogle af de samme tanker, følelser og reaktioner, der går igen.

Sorg er ikke én enkelt følelse. Det ene øjeblik kan du være dybt ulykkelig og fortvivlet. Det næste er du måske vred og irriteret eller sidder tilbage med en skyldfølelse. Følelser som disse er stærke, men du er ikke alene om at have dem.

Det kan du læse mere om i pjecen ”Er din søster eller bror død?”. Med hjælp fra unge, der selv har mistet en bror eller søster og modtaget hjælp i Børn, Unge & Sorg, har vi samlet relevant materiale. Det er inddelt efter:

  • Typiske reaktioner på at have mistet en bror/søster
  • Gode råd til hvad der kan hjælpe dig
  • Citater fra unge der har mistet en bror/søster

Har du brug for hjælp?

Alle unge, der har mistet, er fælles om at stå i en rigtig svær situation. Vores psykologer kan rådgive dig og sammen med dig finde ud af, om du har brug for hjælp. Det er uforpligtende at kontakte os.

Klik her for at blive kontaktet af en af vores psykologer.  

Du er ikke alene

Hør Shanna og Melanie fortælle om at have mistet en søskende i historierne nedenfor. Du kan også tage kontakt til vores unge frivillige via Brevkassen. De frivillige har selv mistet en bror eller søster og svarer på dit indlæg ud fra egne erfaringer. De frivillige holder indimellem caféaftener for unge med søskendetab – kig i kalenderen ude til højre. I Forum kan du skrive med andre unge, der har mistet en søskende. Se oversigt over tilbud længere nede på siden eller klik her.

Tryk for at læse pjecen

Er din søster eller bror død

 

Kommende arrangementer i Børn, Unge & Sorg

<< dec 2017 >>
mtotfls
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Læs mere herunder

Shanna-mistet-bror-interview-woman

Shanna mistede sin bror ved selvmord

Da Shanna var 25 år, mistede hun sin bror. Han tog sit eget liv. Du kan læse Shannas historie i magasinet Woman ved at følge nedenstående link.

Læs artiklen

Præsentationsfolder

Fortæller ganske kort om Børn, Unge & Sorg og vores tilbud.

Læs pjecen

Hør Melanie fortælle sin historie

Tilbud til dig i Børn, Unge & Sorg

Psykologhjælp

Vi tilbyder psykologhjælp til børn og unge under 28 år. Det er gratis og psykologerne har tavshedspligt. Klik her for at blive kontaktet af en af vores psykologer. Sammen finder vi ud af, hvilken hjælp, du har brug for. 

Brevkassen

Brevkassen er for 13-27-årige, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde. Du kan læse svaret fra de frivillige i Brevkassen inden for en uges tid.

Læs mere

Forum

På Forum har du mulighed for at skrive anonymt med andre på samme alder og i samme situation.

Læs mere

Caféaftener

De frivillige holder løbende caféaftener, hvor forskellige temaer tages op. Aftenerne er for unge, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde.

Læs mere