Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkassen

Chatten

Linjen

Min far eller mor er syg

Sygdom belaster hele familien

Selv om det er forskelligt, hvordan man reagerer på sin fars eller mors sygdom, er det ofte nogle af de samme tanker, følelser og reaktioner, der går igen. Det at have en syg forælder kan sammenlignes med en form for stress, og sygdommen belaster hele familien.

Måske kender du til at være i dårligt humør, mangle energi eller til følelsen af at have en knude i maven. Det kan også være, at dine følelser skifter fra det ene øjeblik til det andet. Du kan føle glæde og overskud, som så pludselig bliver afløst af tristhed og bekymringer.

I pjecen ”Er din far eller mor syg?”, som du finder ude til højre, kan du læse mere om livet med en syg forælder. Pjecen er lavet med hjælp fra unge, der lever med en syg forælder og får hjælp i Børn, Unge & Sorg. I den kan du læse om:

  • Typiske reaktioner på at leve med en syg forælder
  • Gode råd til hvad der kan hjælpe dig
  • Citater fra unge med en syg forælder

Vil du have pjecen tilsendt, så send en mail til info@sorgcenter.dk, hvor du oplyser navn, adresse og hvilken/hvilke pjecer, du ønsker, at vi sender til dig.

Se alle vores pjecer her

Har du brug for hjælp?

Alle unge, der lever med en syg forælder, er fælles om at stå i en rigtig svær situation. Har du spørgsmål eller brug for hjælp? Kontakt vores psykologiske rådgivning, så vi kan rådgive dig og sammen finde ud af, om du har brug for hjælp. Det er uforpligtende at kontakte os.

Klik her for at blive ringet op af en af vores psykologer. 

Du er ikke alene

Hør andre unge fortælle om at leve med en syg forælder i videoerne nedenfor. Du kan også tage kontakt til vores unge frivillige via Brevkassen, Chatten eller Linjen. Mange af de frivillige har selv haft sygdom tæt inde på livet og er klar til at lytte til dig og fortælle om deres egne oplevelser. Se online tilbud længere nede på siden eller klik her.

 

Tryk for at læse pjecen

Er din far eller mor syg

Se kommende arrangementer

<<mar 2018>>
mtotfls
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Sarah 24 år fortæller

Frivillig-Sarah-syg-far-kræft

Sarahs far var syg af kræft i over fire år. Undervejs i forløbet savnede hun, at nogen turde tale med hende om det. Hun oplevede berøringsangst fra både lærere, venner og sundhedspersonale. Du kan læse artiklen her.

Line 22 år fortæller

Line-frivillig-fortæller-om-fars-sygdomsforløb-Hjerneskadet 

Line fortæller om at leve med en hjerneskadet far i Hjerneskadet nr. 1, 2015. Line beskriver, hvordan hun skulle være den voksne og hjælpsomme, og hvordan en terapigruppe i Børn, Unge & Sorg hjalp hende igennem sygdomsforløbet. Du kan læse artiklen her.

Præsentationsfolder

PræsentationsfolderI vores præsentationsfolder kan du læse mere om vores tilbud i Børn, Unge & Sorg. Tryk her for at se mere.

Hør Kimie og Bjarke fortælle deres historie

I videoerne herunder kan du høre Bjarke og Kimie fortælle om livet med en syg forælder. Du kan f.eks. høre dem fortælle om at føle sig anderledes end deres jævnaldrende, og hvordan man kan føle sig splittet mellem sine egne behov og den opmærksomhed, som sygdommen kræver.

Tilbud til dig i Børn, Unge & Sorg

Psykologhjælp

Vi tilbyder psykologhjælp til børn og unge under 28 år. Det er gratis og psykologerne har tavshedspligt. Klik her hvis du vil kontaktes af en af vores psykologer, så vi sammen kan finde ud af hvilken hjælp du har brug for. 

 

Linjen 70 209 903

Anonym telefonrådgivning for unge, hvis far eller mor er alvorligt syg eller død.

Læs mere

Chatten

Er du 13-27 år, og er din far eller mor alvorligt syg eller død, så kan du mandag til torsdag fra 17-21 chatte anonymt med én af de frivillige.

Læs mere

Videosamtale

Er du 13-27 år, og er din far eller mor alvorligt syg eller død, så kan du mandag til torsdag fra 17-21 tale med én af de frivillige via video.

Læs mere

 

Brevkassen

Brevkassen er for 13-27-årige, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde. Du kan læse svaret fra de frivillige i Brevkassen inden for en uges tid.

Læs mere

Forum

På Forum har du mulighed for at skrive anonymt med andre på samme alder og i samme situation.

Læs mere

Caféaftener

De frivillige holder løbende caféaftener, hvor forskellige temaer tages op. Aftenerne er for unge, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde.

Læs mere