Besøg vores online tilbud:

Brevkassen

Chatten

Linjen

Giv Håb med Håbets Aktie

Giv Håb med Håbets Aktie

140.000 børn og unge i Danmark har oplever hvert år at en mor, far, søster eller bror bliver alvorligt syge eller dør. Desværre venter mange af dem nu så længe på hjælp at de risikerer at blive syge af deres sorg. Derfor gennemfører Børn, Unge & Sorg nu kampagnen HÅBETS AKTIE, der skal nedbringe ventetiden.   

Konsekvenserne kan være store, når børn og unge får sygdom og sorg ind på livet i en tidlig alder. Det ved de 140.000 børn og unge, der hvert år oplever at en forælder eller søskende bliver alvorligt syg eller dør. Og det ved sangerinde Alberte Winding, skuespillerne Peter Gantzler og Peter Reichhardt, Antboy-stjernen Oscar Dietz, musikeren Fallulah og en række andre kendte danskere, der har mistet i deres helt unge år. De samarbejder nu med Børn, Unge & Sorg i kampagnen Håbets Aktie, der skal indsamle midler til at forkorte ventetiden for børn og unge, som får tilværelsen ødelagt af sorg.

”Både sygdom og død har fyldt meget i min barndom. Da min mor døde af leukæmi blev hele familien slået ud af kurs. Ikke mindst min far, der stod tilbage med fire børn. Jeg var 6 år gammel og vidste ikke, hvordan jeg skulle reagere. Jeg kunne ikke mærke mine egne følelser og prøvede i stedet at tilpasse mig omgivelsernes reaktioner og forventninger. Jeg tror, at børn der mister, har brug for at tale med et modent menneske – gerne en neutral person udenfor familien – der kan hjælpe dem til at skabe et rum, hvor der er plads til barnets egen sorg. På godt og på ondt. Og så er det vigtigt, at vi tør tale om det her! Derfor bakker jeg op om Håbets Aktie og om Børn, Unge & Sorgs arbejde.”
Det fortæller skuespiller og tidligere teaterdirektør, Peter Reichhardt, der mistede sin mor, Charlotte Ernst, som 6-årig og sin far, den kendte skuespiller Poul Reichhardt, som 18-årig.

HÅBETS AKTIE er en oplysnings- og indsamlingskampagne. Målet er, at alle danske familier får en aktie med i at bringe håbet tilbage til efterladte børn og unge. Håbets Aktie kan købes for 100 kr. på www.haabetsaktie.dk elller MobilePay 5330 2332 (husk at skrive din mailadresse!). Ambitionen er at indsamle 500.000 mio. kr. til Børn, Unge & Sorgs arbejde.

Uanstændig lang ventetid

Forskning viser at op mod 30 pct. af efterladte børn og unge får brug for hjælp til at leve med deres tab. Desværre betyder manglende bevillinger og stor efterspørgsel, at børn og unge venter op til et år på at få hjælp til deres sorg efter de henvender sig til Børn, Unge & Sorg.

”Et år er urimeligt, uoverskueligt, uanstændigt og ikke mindst uendeligt længe at vente for et barn, hvis sorgen over en afdød mor eller far har sat tilværelsen i stå. Vi ved, at børnene og de unge ikke kan få specialiseret og gratis hjælp andre steder. I Børn, Unge & Sorg kan vi ikke forebygge eller fjerne sorg, men vi kan være et sikkerhedsnet for børn, unge og familier, når det værst tænkelige er sket”.  Det siger Preben Engelbrekt, der er direktør i Børn, Unge & Sorg og som understreger, at lange ventetider øger risikoen for at efterladte børn og unge bliver syge af sorg eller står alene i deres møde med døden.

Danmarks førende indenfor sorgarbejde
Børn, Unge & Sorg er Danmarks førende indenfor professionel sorgbehandling. Organisationen har igennem 17 år tilbudt blandt andet gratis støtte og sorgterapi til efterladte børn og unge og hjælper årligt op mod 2.000 efterladte børn og unge. Børn, Unge & Sorg har senest modtaget Kronprinsparrets Sociale Pris for organisationens banebrydende arbejde og har i 2017 etableret Det Nationale Sorgcenter for at styrke organisationens videns- og forskningsarbejde.

Læs mere om Børn, Unge & Sorgs arbejde på www.bornungesorg.dk og følg kampagnen på www.facebook.com/bornungesorg

Kontakt
Kampagneansvarlig Søren Bregendal – 3121 5354
Kommunikationsansvarlig Dorthe Lysdal – 2538 1231