Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkassen

Chatten

Linjen

Kulturnatten 2017: Forfatteraften om sorg

Kulturnatten 2017: Forfatteraften om sorg

Det Nationale Sorgcenter og Børn, Unge & Sorg inviterer til forfatteraften om sorg

Helle Vincentz er 39 år og forfatter til fire spændingsromaner. Hun er uddannet journalist og har arbejdet i medieverdenen, i organisationer og i store danske virksomheder med journalistik og rettighedsarbejde. Hun bruger sine erfaringer fra erhvervslivet og det politiske miljø til at skabe et realistisk miljø i sine bøger.

En anden erfaring, Helle trækker på, er sin helt private. Helle Vincentz har mistet begge sine forældre. Hendes far begik selvmord, da hun var otte år og hendes mor døde af kræft, da hun var 23 år. Helle har selv fået hjælp i Børn, Unge & Sorg og blev senere frivillig i organisationen.

I Helles seneste bog STJÅLNE LIV om antropologen Sofie Munk, har hovedpersonen en lignende bagage – en afdød mor og en far med et alkoholmisbrug. Helle Vincentz bøger har fået anmelderroser, prisnomineringer og er blevet solgt til flere lande.

På Kulturnatten 2017 inviterer vi Helle Vincentz til at fortælle, hvordan hendes erfaringer med at have sygdom, død, tab og sorg inde på livet i så tidlig en alder, kommer til udtryk i hendes bøger.  Vi spørger Helle, hvordan man som læser får et indblik i hendes dyrtkøbte erfaringer med sygdom og død gennem hendes bøger.  Helle vil også tale om, hvilken betydning det har haft for hende selv at skrive – og i hvilken udstrækning hendes valg af forfattergerningen er påvirket af de tidlige tab i livet.

På aftenen vil Helle læse udvalgte passager fra hendes seneste bog højt og hun vil blive interviewet af direktør Preben Engelbrekt om sammenhængen mellem hendes oplevelser med tab og hendes forfattergerning.

Læs mere om Helle Vincentz HER

Læs mere om Helles Vincentz’ seneste bog STJÅLNE LIV HER

Læs mere om Helles historie med tab og sorg HER

Tid og sted

Fredag den 13. oktober kl. 19-20.00 Kejsergade 2, 2. sal, 1155 København K

NB: Det kræver KULTURPAS at deltage. Læs mere HER