Besøg vores online tilbud:

SMS

Brevkassen

Chatten

Linjen

Ung-til-ung

Er din mor, far, søster eller bror alvorligt syge eller døde?

Det er helt naturligt at der går mange svære og alvorlige tanker gennem dit hoved, når de vigtigste mennesker i dit liv bliver alvorligt syge eller dør.

Vi kender til de svære følelser, når du fx er bange for at leve videre uden din mor, når savnet at din far melder sig eller du føler dig ensom, når dine forældre bruger det meste af deres tid på din syge søster. Det kan også være, du har svært ved at få enderne til at mødes på studiet, at dine venner har svært ved at tale med dig om dit tab – eller måske har din far fundet en ny kæreste, som gør at du føler dig alene med dit savn eller overset?

Lige meget hvilke følelser og tanker du slås med, så vil vi gerne tale med dig!

– Alt skulle ligesom skabes påny. Det hele skælvede og jeg var på gyngende grund – uden at ane, hvor jeg skulle eller kunne holde fast henne.  

Linjen

På Linjen sidder unge frivillige mellem 20-28 år klar til at tale med dig. Vi er forskellige, men vi har det til fælles, at vi alle har mistet vores mor, far, søster eller bror. Nogle af os har mistet meget pludseligt – andre har mistet efter lang tids sygdom. 

Du kan fange os på telefon, chat, sms eller via brevkasse. 

Vi sidder klar mandag til torsdag fra kl. 17-21. Alle dage kan du komme i kontakt med en frivillig, som har mistet sin far eller mor. Om mandagen sidder her også altid en frivillig, der har mistet en bror eller søster. 

Tilbuddet er for dig, der er mellem 13 og 27 år. 

  • Skriv på SMS’N  27 272 525, når det passer dig. Vi svarer hver mandag-torsdag fra kl. 17-21. Læs mere HER.
  • Ring 70 209 903 eller læs mere om telefonrådgivning på Linjen HER
  • Chat HER
  • Skriv til Brevkassen HER. Du kan læse svaret på dit brev her på siden efter ca. 1 uge. 

Hvem er vi? Mød Børn, Unge & Sorgs frivillige HER.

– Jeg har aldrig fortalt hele historien til nogen. Nogle ønsker ikke at kende den. Andre vil gerne, men tør ikke spørge. 

Lige pludselig blev jeg mødt af stilhed. Der var ingen der skrev og spurgte, hvordan jeg havde det. Og jeg havde ikke overskud til at skrive til mine veninder og bede om hjælp eller selskab. 

Mød op!

Caféaftener

Vil du møde andre efterladte unge, så kan du deltage i Caféaftener, som frivillige arrangerer i Aarhus, Odense og København. På Caféaftenerne holder frivillige oplæg og fortæller deres egne historier – og du kan stille spørgsmål og udveksle erfaringer med andre efterladte unge – eller bare lytte på!

Samtalegrupper

Du kan møde andre unge efterladte i vores samtalegrupper, der er ledet af frivillige. Klik HER, hvis du vide mere om samtalegrupperne. Mange frivillige har selv været i en samtalegruppe og du kan derfor også kontakte os på Linjen, hvis du vil vide mere om samtalegrupperne.

Brug for professionel hjælp?

Er der ikke nok for dig at møde ligesindede? Har du brug for professionel hjælp eller har du spørgsmål til Børn, Unge & Sorgs professionelle behandlingstilbud?

Både unge, forældre og andre pårørende/netværk til et barn eller ung i sorg kan kontakte Børn, Unge & Sorgs psykologrådgivning. 

Læs mere her